perjantai 4. elokuuta 2017

Ostaako halun vai tarpeen vuoksi?

Edellisessä postauksessa mainitsinkin jo tuon ostamisen joko halun tai tarpeen vuoksi. Ajattelen, että se liittyy olennaisena osana osittain elämäntilanteen ja konkreettisena osana henkilökohtaisen talouden hallintaan. Kenties se kaikista tärkein tehtäviin valintoihin liittyvä päätös erityisesti raha-asioihin liittyen on se, että menot pitäisi sopeuttaa tuloihin, jotta talous voi pysyä tasapainossa.

Kulutuksen vähentäminen on monesti ensimmäinen askel korjaamaan taloutta. Kulutuksen vähentäminen ja menojen sopeuttaminen tulotasoon. Ei lisävelan ottaminen, jotta menot tulevat rahoitetuiksi. 

Uusien toimintatapojen omaksuminen ja opetteleminen vie aikaa keskimäärin noin kuukauden. 
Saman verran, kuin tuo edellisessä postauksessa suunnittelemani paastokuukausi. Toivonkin, että tuo paastokuukausi (syys-lokakuu) toisi mukanaan minulle konkreettisesti sitä hyvänolon tunnetta, mitä olen aikaisemmin saavuttanut lumipalloilun myötä. Näin saisin keikautettua talouteni taas oikeaan suuntaan. 

Nyt heinäkuun ajan olen saanut ehkä jopa osittain valheellista hyvänolon tunnetta sillä, että olen kuluttanut ihan mielettömästi rahaa. Rahaa on kulunut sisustukseen, lomailuun, hyviin viineihin, olen halunnut hemmotella lapsia uusilla leluilla. Ja kyllä: tämä on johtanut jälleen siihen, että Master Cardilta on tili vedetty tappiin ja heinäkuussa maksettu lyhennys otettu käyttöön. Tässä asiassa minun on yksinkertaisesti pakko saada itseäni niskasta kiinni. 


Uskonkin, että tuo paastokuukausi on juuri nyt oikea ratkaisu! Kaikki pakolliset menot tulevat maksettua ja rahaa jäisi silti tilille varmasti riittävästi myös halu-shoppailuun.

Jatkossa yritän enemmän keskittyä siihen, että pääasiassa tehtävät hankinnat kumpuaisivat ensisijaisesti tarpeesta eivätkä halusta. Mutta en usko mustavalkoisuuteen, sillä jos päättäisin, että mitään en saisi hankkia vain halun perusteella, niin varmasti pieleen menisi taas. Ja let´s face it: ostoksilla käyminen on toisinaan ihan mukavaa ja sallittua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.